Ana Sayfa Haberler iPhone üretimiyle ilgili yeni iddia

iPhone üretimiyle ilgili yeni iddia

0

The Indian Economic Times’a göre Apple, Çin’e olan bağlılığını azaltmak amacıyla, cihaz üretimi için iş birliği yaptığı Wistron ve Foxconn aracılığıyla Hindistan’da 40 milyar dolar değerinde akıllı telefon üretimi planladığı bildirildi.

Apple’ın üst düzey yöneticileri ile üst düzey hükümet yetkilileri arasında son birkaç ayda yapılan birkaç toplantı, Apple’ın üretim kapasitesinin yaklaşık beşte birini Çin’den Hindistan’a kaydırma ve yerel üretim gelirlerini arttırma olasılığını incelemesi için yol açtı. Konuyu bilen yetkililer, yerel imalat gelirlerini, sözleşme üreticileri aracılığıyla önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 40 milyar dolara ulaktığını söyledi.

Hindistan hükümetinden bir üst düzey yetkili, bu kararın Hindistan’ın akıllı telefonlar başta olmak üzere elektronik ürünlerin yerel üretimini artırmak için getirilen üretime bağlı teşvik programına bağlı olduğunu söyledi.

Apple’ın bu konuda nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Bir şirketin bu programdan yararlanması için 2020-2025 arasında aşamalı olarak en az 10 milyar dolarlık cep telefonu üretmesi ve yıllık bazda bu hedefe ulaşması gerekiyor. Apple, şimdiye kadar Hindistan’da 1,5 milyar dolarlık akıllı telefon satışı yapmasıyla yalnızca 1 milyar dolarlık cihaz üretimi yapıldı. Bununla birlikte Apple 2018-2019’da Çin’de 220 milyar dolar değerinde ürün üretti.

Hükümet yetkilileri, Apple’ın PLI planıyla ilgili olarak Çin’de halihazırda kullandığı tesis ve makinelere nasıl değer verdiği ve program kapsamında gerekli olan ticari bilgilerin kapsamı da dahil olmak üzere endişelerini incelemek için hazırlar.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz