Ana Sayfa Haberler Apple şaşırtıcı bir ceza alabilir!

Apple şaşırtıcı bir ceza alabilir!

0

Apple, çalışanlarını ve müşterilerini Corona virüsten korumak için Apple Store’ları geçici olarak kapatma kararı almıştı. Bizlerin de sizlere aktardığı gibi kapatma kararları, Corona virüsteki vaka sayısı iyiye giden ülkelerde yavaş yavaş kaldırılıyordu. Kapatma kararı kaldırılan ve Apple Store’ların açıldığı ülkelerde ise Apple tarafından mağazalarda alınan önlemler yer alınıyordu. Bu önlemlerden bazıları Apple’ın başını ağrıtacak gibi.

Apple ceza alabilir! Peki neden?

Apple, Apple Store’ların kapalı olduğu tüm ülkeleri ayrı ayrı analiz ediyor. Yapılan analizlerin ardından Apple Store o ülkede açılacak mı yoksa bir süre daha kapalı mı kalacak karar veriliyor. Bir ülkede Apple Store’un açılmasına karar verilirse, açılan Apple Store’larda farklı önlemlere yer veriliyor. Bu önlemler arasında yer alan mağaza girerken müşterilen ateşinin ölçülmesi ve ateşi olan müşterilerin içeri alınmaması, Avrupa Birliği tarafından uygun bulunmayabilir.

The Hessian isimli veri koruma şirketi tarafından dikkatlerin üzerine çekildiği konu hakkında şu anda herhangi bir gelişme yok. Apple aldığı bu kararın vereceği sonuçların farkındamıdır bilinmez ancak ortaya atılan iddia gerçek ise mağazaya giriş yapan müşterilerin ateşi ölçülemeyecek. Apple’ın bu durum ile alakalı nasıl bir hareket yapacağı  ve bu önlemi değiştirip değiştirmeyeceğini ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz