Ana Sayfa Haberler Nisan ayında iPhone satışları ne durumda?

Nisan ayında iPhone satışları ne durumda?

0

Corona virüs 2020 yılının başından itibaren kademe kademe tüm ülkelere sıçrayarak dünyayı etkisi altına aldı. Sağlığımız için herkesin evde kalması gereken bu günlerde ekonomiler ağır bir yara aldı. Yara alan bir diğer firmalar arasında ise akıllı telefon üreticileri de kendisine yer buldu. 2020 yılının Nisan ayında satılan iPhone miktarı, Apple’ın da Corona virüsten etkilenen firmalar arasında yer aldığını gösteriyor.

Apple ne kadar etkilendi?

Apple tarafından satışların ne kadarlık bir oranda düştüğünün açıklanmasını beklemek biraz zor. Ancak KeyBanc adlı araştırma şirketi bu konu hakkında bir araştırma yaptı ve Nisan 2020 ayında iPhone satışları hakkında durumu ortaya çıkardı. Açıklanan rakamlara göre iPhone satışları Nisan ayında yüzde 56 oranında azaldı. Bu ciddi rakam Apple’ı üzmüş durumda ancak ilerleyen günler için haberler iyi.

Yapılan diğer analizler ve araştırmalara göre bu durumunda uzun bir süre devam etmesi beklenmiyor. Dünyadan gelen Corona virüs hakkındaki iyi haberler, satışların artması adına akıllı telefon üreticilerin umut veriyor. Apple, bu umutsuzluk içerisinde iPhone SE 2020’yi kullanıcılara tanıttı ve dünyanın birçok yerinde satışa sundu. Gelecek aylarda ise iPhone 12 serisinin tanıtılması ile beraber, Apple’ın yıllık rakamlarda düşen iPhone satış rakamını artırması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz