Ana Sayfa iPhone Gelecekteki iPhone’larda ekrana entegre Touch ID bulunabilir

Gelecekteki iPhone’larda ekrana entegre Touch ID bulunabilir

0

Omdia isimli pazar araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre ekrana entegre parmak izi okuyucu sensörlerinin dağıtımı geçtiğimiz sene sekiz katına çıktı. Apple’ın bu sonuç üzerine iPhone ve iPad tasarımlarında değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Omdia tarafından açıklanan verilere göre 2018’de verilen 29.5 milyon sipariş adedi geçtiğimiz sene yüzde 674’lük artışla 228.3 milyona yükseldi. Bu sene için de 400 milyondan fazla sipariş edilmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Apple, Touch ID isimli parmak izi okuma teknolojisinin yerini 2017 yılında tanıttığı iPhone X modelindeki Face ID isimli yüz okuma teknolojisi almaya başladı. Geçen süre içerisinde tanıttığı üst düzey iPhone modellerinde bu teknolojiyi kullanmayı sürdüren Apple, geçtiğimiz sene tanıttığı iPad Pro modeliyle tablet ekosistemine de ekledi.

Apple bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor

Bu sırada, akıllı telefon markalarının büyük kısmı daha gelişmiş biyometrik tanımlama teknolojisi olarak ekrana entegre parmak izi okuyucu teknolojisini benimsedi. Geçen ay yayınlanan bir rapora göre Apple gelecek sene tanıtacağı iPhone modellerinde bu teknolojiyi kullanabileceği belirtildi. Bir başka sızıntıya göre ise Apple’ın bu teknolojiyi bir iPad Air modeli üzerinde çalıştığını iddia ediliyor. Çeşitli analist ise Apple’ın bu sene veya 2021’de Face ID hem de ekrana entegre parmak izi okuyucu barındıran bir ‌‌iPhone‌‌ modelinin tanıtılmasını beklediklerini söyledi.

Apple’ın Face ID’ye güç veren TrueDepth sensörünü barındıran çentik boyutunun küçültüldüğü iddiaları da gelecekte çıkması beklenen tam ekranlı iPhone modelinin tanıtılma ihtimalini güçlendiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz