Ana Sayfa Haberler Apple, ABD’de bulunan Apple Store’ları açmaya başlıyor

Apple, ABD’de bulunan Apple Store’ları açmaya başlıyor

0

Apple, bu hafta ABD’de bulunan 25’ten fazla Apple Store’un  yeniden açacağını açıkladı. Dünya genelinde bulunan Apple Store’ların yaklaşık beşte birini kapatmış olan şirket, süreci kademeli olarak sürdürüyor.

Ocak ayında 50’den fazla Büyük Çin mağazasını kapatmış olan Apple, Mart ayında koronavirüsün yayılması nedeniyle geri kalan bütün mağazalarını da kapamıştı.

Apple’ın perakende bölümünün başkanı Deirdre O’Brien, şirketin web sitesinde paylaştığı bir notta; ortamın güvenli olduğundan emin olduklarında Apple Store’ların yeniden açılacağını söyledi. O’Brien, mağazalar açıldığında müşteriler arasında sosyal mesafe bırakılması, mağaza içindeki doluluğu sınırlandırılması gibi kurallara uyulacağını ve bazı mağazaların önünde  hizmet verileceğini belirtti.

Perakende mağaza gelirlerini açıklamayan Apple, geçtiğimiz sene Apple Store satışları, web ve kurumsal satışlardan elde ettiği 260 milyar dolarla gelirinin yüzde 31‘ini oluşturmuştu.

Çin’de yılın ilk çeyreğinde 1 milyar dolarlık zarar

Apple CEO’su Tim Cook, yılın üçüncü çeyreğiyle ilgili olarak  virüsün işleri konusunda belirsizlik yarattığına dikkat çekti. Apple, Çin’de koronavirüs sebebiyle mağaza kapanışlarını nedeniyle ilk çeyrek satışlarında geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla yaklaşık 1 milyar dolar zarala  9.46 milyar dolar gelir elde etti.

Geçtiğimiz hafta ABD’deki ilk beş mağazasını yeniden açan Apple, müşterilerin ve çalışanların mağazaya girmeden önce sıcaklık kontrolünden geçmesini ve maske takmasını istedi. Apple ayrıca geçtiğimiz hafta İtalya’da bulunan 10 mağazanın yarın açılacağını da açıklamıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz