Ana Sayfa iOS iOS 14 AR desteği ile gelebilir

iOS 14 AR desteği ile gelebilir

0

Artırılmış gerçeklik(AR) ile ilgili yoğun çalışmalar yaptığı bilinen Apple, iOS 14’te AR desteğini geliştirmeyi hedefliyor.

Yeni ortaya çıkan görsellere göre Apple cihazları yeni nesil mobil işletiminde bulunacak Gobi uygulaması ile birlikte yeni bir AR desteği kazanabilir. iOS 14 artırılmış gerçeklik sayesinde kare kod(QR) okuma özelliğinin daha işlevsel hale geleceğe benziyor.

Apple’ın 22 Haziran başlayacak olan WWDC 2020 etkinliği ile birlikte birçok yenilik duyurulması bekleniyor. iOS 14, Apple markalı QR kodlarını okuyabilen yeni bir AR uygulamasına sahip olabilir. Josh Constine tarafından ortaya çıkarılan iOS 14 dosyalarına göre Bul uygulamasında yeni ses ve titreşim ipuçları kazanacağı iddia ediliyor.

Her türlü karekodu okuyabilen bir uygulama geliştiriliyor

Constine, bu dosyalar arasında Gobi adı verilen yeni bir artırılmış gerçeklik uygulamasının da bulunduğunu söyledi. Ayrıca Gobi uygulaması ile kullanıcılar geleneksel ve yeni kare kodları olsun okuma yapabileceğine de değindi.

Dairesel tasarım ile okuma yapacağı görülen bu AR uygulaması ise ilginç görünüyor. Constine, söz konusu karekodların neye benzeyebileceğini de paylaştı.

Yukarıdan bulunan görselde görüldüğü gibi Gobi uygulaması içindeki dosyalar Mac Pro ve Apple Watch için internet sitelerini açan QR’ları ve iTunes Store’daki Starbucks Kart gibi kayıt akışlarını açabilen özellikleri göz önüne seriyor.

9to5Mac, Gobi uygulaması ile ilgili olarak mart ayında  ilk paylaşımlar yapmıştı.

Buna ek olarak yeni bir ana ekran görünümü sunması, yeni bir sağlık uygulaması ve PencilKit gibi farklı şekillerde karşımıza çıkması bekleniyor. Apple’ın 22 Haziran’da gerçekleştireceği WWDC 2020 etkinliğinde bize neler sunabilir?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz