Ana Sayfa Haberler Apple, yeni bir iPhone isim hakkı davasıyla karşı karşıya

Apple, yeni bir iPhone isim hakkı davasıyla karşı karşıya

0

Patent ve isim hakkı davaları ile gündeme gelen Apple, daha önce Brezilya’da isim hakkı davasını kazanmasının ardından benzer bir konuyla karşılaştı.

Brezilya’da açılan dava geçmiştekilere kıyasla farklı bir durum içeriyor. Cupertino’lu şirket, iPhone’un ismini 2007‘de tescil etmişti. Daha önce bu isim nedeniyle Çin menşeili giyim firması ile davalık olan Apple, bu sefer de bir teknoloji markası ile karşı karşıya geldi.

İsim hakkı davası sürecinde neler yaşandı?

IGB Electronica,  iPhone isminin haklarını 2000 yılında Brezilya’da tescil ettirdiği için 2012 yılında belli bir süre ismi kullanma hakkı kazanmıştı. IGB Electronica, bu gelişme üzerine iPhone isimli bir Android cihazı piyasaya sürdü. Bu gelişme, Apple ve IGB Electronica’nın aynı ismi kullanma hakkına sahip olması nedeniyle bazı sorunları getirdi.

iPhone davası ile ilgili açıklama yapan IGB Electronica yetkilileri, Apple’ın isim hakkını kullanmalarına engel olduğunu ve yeniden dava açtıklarını belirtmişti. 2018 yılında alınan karara göre 2012 yılında açılan dava ile aynı şekilde sonuçlandığı için şirket, yeni bir dava sürecine hazırlanmaya başlandı.

Yüksek Federal Mahkeme‘ye başvuracak olan IGB Electronica, 2018 yılında kesinleşen kararı değiştirmeyi planlıyor. Şirket, dava süreçlerinde toplam 174 milyon dolar büyüklüğünde bir zarara uğradı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz