Ana Sayfa Haberler eSIM desteği bekleyen iPhone kullanıcıları için güzel gelişme

eSIM desteği bekleyen iPhone kullanıcıları için güzel gelişme

4

Google Fi, belirli iPhone modellerinin kullanıcılarına eSIM desteğiyle kullanma imkanı sunmaya başladı.

Nisan ayında Google’ın mobil sanal ağ operatörü, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max ve bu yıl piyasaya sürülen iPhone SE kullanıcılarının eSIM’i Google Fi’ye kaydolmasına izin vereceğini açıklamıştı. Google Fi’ye pazartesi günü yayınlanan 2.5 sürümü ile Google Fi kullanıcıları, çift SIM uyumlu iPhone modellerine yavaş yavaş eSIM desteği sunmaya başlanıyor.

Google Fi resmen kullanıma sunulmadı

Google Fi’deki bu gelişme ilk olarak Reddit‘teki birkaç kullanıcı tarafından tespit edildi.Kullanıcılar, Google Fi uygulamasının kaldırılıp yeniden yüklenmesiyle eSIM’e kullanma fırsatı elde ettiklerini belirtti. Bununla birlikte bu özellik resmen kullanıma sunulmadı.

Kullanıcıların bu işlemi tamamlaması için kullanıcıların Google Fi’nin hızlı kurulum sayfasında bulunan QR kodunu taramasının ardından kablosuz veri ve MMS’i ayarlaması gerekiyor. Buna ek olarak fiziksel SIM yuvasını açık bırakılması da Google Fi’yi kullanmak olmak isteyenlerin de abone olma sürecini hızlandıracak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

    • Gömülü SIM’in kısaltması olan eSIM, tek SIM girişli bir akıllı telefonda iki hat kullanmanı sağlıyor. Ayrıca Apple Watch Series 3’ten beri eSIM destekli sürümleri de piyasaya sürülüyor. Ülkemizde bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyordu, ancak COVID-19 salgını nedeniyle önümüzdeki sene de gelebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz