Ana Sayfa iOS Merakla beklenen iOS 13.5 güncellemesi yayınlandı!

Merakla beklenen iOS 13.5 güncellemesi yayınlandı!

0

Apple, coronavirüs sebebiyle SDK değişikliğine gitmesinin ardından geçiş yaptığı iOS 13.5’in final sürümünü geçtiğimiz gün yayınlandı.

Pazartesi günü geliştiriciler için yayınlanan Golden Master sürümünde yer alan yeniliklerin tamamı, bu güncellemede bulunuyor.

iOS 13.5 güncellemesinde yer alan özellikler

Yüz maskesi takan iPhone kullanıcılarının Face ID ile yaşadığı sorun bu güncellemeyle ortadan kaldırılıyor, telefon kullanıcının maske taktığınızı anlamasının ardından  şifre ekranına doğrudan geçiş yapıyor.

Bununla birlikte corona virüsü ile mücadele kapsamında Apple ve Google’ın ortak çalışması sonucunda geliştirilen Maruz Kalma Bildirimi API‘sı kullanıma sunuluyor. API aracılığıyla corona virüse yakalanan bir kişinin temas sağladığı kişilerin tespiti kolaylaşacak. Bunun için virüse yakalanan kişinin ve temas kurduğu kişilerin bu özelliği aktif etmiş olması da gerekiyor.

Bu özelliği telefonlarında aktif hale getiren iki kişi bir araya geldiğinde telefonları Bluetooth üzerinden iletişim kuruyor. Anonim bir şekilde kayıt tutuluyor. Bu kişilerden birisinde corona virüsü tespit edilmesi halinde telefondan alınan veriler bir sunucuya yükleniyor ve şifrelenmiş verilerin çözülmesi ile yakın zamanda temas kurduğu kişiler bilgilendiriliyor.

FaceTime görüşmelerinde konuşan kişinin yer aldığı karenin ekranda büyümesinin önüne geçilebilinecek. Kullanıcılar, bunu Ayarlar menüsünden kapatmasına ve bütün görüşme boyunca herkesin aynı büyüklükte görünmesine fırsatı sunuluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz