Ana Sayfa Apple TV Apple TV+ abone sayısı beklenen noktaya ulaşamadı

Apple TV+ abone sayısı beklenen noktaya ulaşamadı

1

Yayınlanan bir rapora göre Apple‘ın çevrimiçi yayın platformu Apple TV+ abone sayısı bakımından Covid-19 salgını döneminde beklediği noktaya erişemedi.

Özellikle salgın sebebiyle birçok kişi evlerinde kaldığı için, dizi ve film platformlarına oldukça ilgi gösterdi.

Apple TV+ abone sayısı beklenilen noktaya ulaşamadı

Apple, 2020 yılında 50 milyar dolarlık hizmet geliri elde etmeyi amaçlıyor. 2016 yılında iPhone satışlarının patlaması üzerine Cupertino’lu şirket, hizmet ürünlerinden de yüksek gelir elde etmeyi hedefledi. Aktif olarak 900 milyondan fazla iPhone kullanıcısı olduğu bilinen Apple, kullanıcılarına Apple Music gibi abonelik hizmetleriyle 50 milyar dolarlık bir hizmet geliri elde etmeyi hedefliyor.

Apple Arcade, Apple News+, Apple TV+, Apple Pay ve App Store gibi birçok uygulama sayesinde şirket, 2020 yılının ilk yarısında 26 milyar dolar hizmet geliri elde etti. Bununla birlikte , Apple TV+’ın abone sayısı konusunda bazı hayal kırıklıkları da bulunuyor. Gelen raporlara göre, salgın sebebiyle birçok insan evinde kaldığı için dizi ve film platformlarının abone sayıları büyük oranda artış yaşandı. Ancak Apple TV+ için Mart ve Nisan ayındaki abone olan kişi sayısında benzer bir senaryo gerçekleşmedi.

Aylık 4,99 dolar üyelik ücreti alan Apple TV+, bu alandaki rakiplerine kıyasla daha fiyatlı abonelik hizmeti sunuyor. Apple TV+ genel olarak büyüme yaşasa da, salgın zamanındaki artış pek memnun etmedi. Başrolünde Chris Evans’ın bulunduğu Defending Jacob Apple TV+ izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ancak Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston’un birlikte sunduğu The Morning Show aynı etkiyi yaratmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz