Ana Sayfa Haberler macOS Catalina 10.15.5 ile Mac’lerin batarya ömrü uzuyor

macOS Catalina 10.15.5 ile Mac’lerin batarya ömrü uzuyor

2

Apple’ın Ekim ayında yayımladığı yeni işletim sistemi macOS Catalina‘nın yeni güncellemesi iki aylık bekleyişin ardından yayımlandı.

macOS Catalina 10.15.5 güncellemesinde neler bulunuyor?

Mac App Store üzerinden indirilebilen bu güncelleme, MacBook dizüstü bilgisayarlar için yeni bir batarya sağlığı yönetimi özelliği ile geliyor. Apple, bu güncelleme ile MacBook bataryalarının ömrünü uzatmayı amaçlıyor.

Bu özellik sayesinde bir MacBook modelinin batarya sağlığını ve şarj durumu kontrol edilecek. Böylece MacBook’ların yüzde 100 şarj edilmesi önlenecek ve bataryanın ömrü kısa sürede sona ermeyecek.

Bu sayede şarj edilme süresi kısaltılacak ve bataryanın sağlığı korunacak. Bir MacBook’un sürekli olarak şarjda bırakmak, bataryaların sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkiliyor.

macOS Catalina 10.15.5, Finder uygulamasının donmasına sebep olan sorunlara da el attı.

Ayrıca büyük dosyalar ile yapılan transfer işlemleri Finder’ı işlevsiz bir hale getirmeyecek. ‌Bir önceki yazılım güncellemesi ile ortaya çıkan bu sorun, birçok MacBook kullanıcısı açısından olumsuz bir kullanım deneyimi sunmuştu.

macOS Catalina 10.15.5 ile FaceTime üzerinden gerçekleştirilen grup görüşmelerinde yaşanan görüntü sorunları da kaldırıldı.

Son olarak MacBook kullanıcılarına ekran kalibrasyon ayarları konusunda daha serbest bırakıldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Sürekli şarjda bırakmak derken neyi kastediyorsunuz? 0 dan 100 e doldurup boşaltmak mı yoksa %100de prize takılı kullanmak mı? Ben ikinci seçenekte kullanıyorum bunun pil ömrünü uzattığı söyleniyor. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi günler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz