Ana Sayfa Haberler Apple, LG Display’den LCD panel üretim hızının artırılmasını istedi

Apple, LG Display’den LCD panel üretim hızının artırılmasını istedi

0

LG Display, Asya kıtasında artan iPad talebine ayak uydurmak için iPad ekranlarının üretimini en üst düzeye çıkarmasını talep etti.

Apple’ın Çin’deki iPad satışları yılın ilk çeyreğinde düşüş yaşanmış olsa da, BusinessKorea tarafından yayınlanan raporda aksi iddia ediliyor. Raporda uzaktan eğitim ve çalışma talebinde yaşan artışın iPad’e olan talebi artırdığı söyleniyor.

Apple, LG Display’den LCD panellerinin üretilmesini talep etti

Yılın ilk çeyreğinde 361,9 milyar won’luk işletme zararı yaşayan LG Display, COVID-19 salgını sonrasında tablet ve dizüstü bilgisayar monitörleri için LCD panel siparişlerindeki artıştan memnun.

Apple, kısa süre önce LG Display’den iPad için hızlı LCD paneller sağlamasını talep etti. Bu sebeple üretim hatlarını son hızda çalıştırarak ekranları Haziran ayı başlarında tedarik etmeye başlaması bekleniyor.

Daha önce Apple, COVID-19 virüsünün yayılması nedeniyle genel tüketici pazarında önemli bir daralma beklentisiyle ikinci çeyrek siparişlerini kesmişti. Bununla birlikte, COVID-19 ile başa çıkma konusunda nispeten başarılı bir kıta olan Asya’da uzaktan eğitim ve iletişimin yaygınlaşması nedeniyle Asya’da artan iPad talebine karşılık olarak ek siparişler vermeye başladı.

Raporda ayrıca Magic Keyboard ve iOS 13.4‘ün genel anlamda iPad’i kullanışlı bir dizüstü bilgisayar gibi hissettirdiği de belirtildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz