Ana Sayfa Apple Apple’ın dava sonucuna itirazı reddedildi

Apple’ın dava sonucuna itirazı reddedildi

0

Apple’a karşı açılan yeni davalar, gündeme gelmeye devam ediyor.  Apple’ın daha önce sonuçlanan dava sonucuna itirazı reddedildi.

2018 yılında iPhone yavaşlatma konusu ile gündeme gelmiş olan Apple, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemci performansını düşürdüğünü kabul etmişti. Şirket, daha sonra performans düşüşünü kullanıcıların seçimine bıraktı. Ancak bunu daha önce gizli bir şekilde yapıldığı için, Apple’a karşı pek çok ülke dava açtı. Bu ülkeler arasında bulunan İtalya da bulunuyordu.

İtalya’da Apple’ın 10 milyon euro ödemesi gündeme gelmişti. Ancak Apple’ın itirazı sonucunda ceza askıda kalmıştı. Kısa bir süre önce Apple’ın itirazının değerlendirildiği ve sonucu etkileyen bir gelişmenin yaşanmadığı belirtildi. Bununla birlikte Apple, İtalya’da iPhone yavaşlatma konusu sebebi ile 10 milyon euro ödeyecek.

Apple, daha önce bu nedenden dolayı Amerika Birleşik Devletleri’nde 500 milyon dolarlık cezasını kabul etmişti. Bu sonuçla Apple hakkında açılan farklı davaları da doğrudan etkilemesinin de mümkün olduğunu gözden kaçırmamakta fayda var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz