Ana Sayfa Haberler Giriş seviyesi MacBook Pro modelleri için sürpriz gelişme

Giriş seviyesi MacBook Pro modelleri için sürpriz gelişme

1

Apple, giriş seviyesi MacBook Pro’ların RAM’lerini artırmak isteyen kullanıcıların ödemesi gereken tutarı dünya çapında iki katına çıkardı.

Giriş seviyesi MacBook Pro modellerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı

Apple’ın ücreti kadar performansı bakımından da yüksek olarak görülen MacBook Pro modelleri için yeni bir gelişme yaşandı. Şirket en düşük konfigürasyonlu MacBook Pro’ların RAM kapasitesini artırma ücretinde değişiklik yapıldı.

Apple, 13 inçlik MacBook Pro’larda yer alan 8 GB’lık RAM’lerini 16 GB’a çıkarılması için müşterilerine bir seçenek sunuyordu. Küresel olarak gerçekleşen bu fiyat artışıyla ABD’de 100 dolardan 200 dolara, Birleşik Krallık’ta 100 sterlinden 200 sterline, Almanya’da da 125 Euro’dan 250 Euro’ya yükseldi.

Ülkemizde de aynı şekilde RAM geliştirmesi için müşterilerin ödemesi gereken tutar 800 TL’den 1.600 TL’ye ulaştı. RAM geliştirmesi dışında geri kalan özelliklerde bir değişiklik bulunmuyor.

Konuyla ilgili olarak şimdilik resmî bir açıklamada bulunmayan Apple’ın bu kararı neden aldığı da belirsizliğini koruyor. Cupertinolu şirketin bu kararı almasında COVID-19 salgını nedeniyle ürün tedariği konusunda yaşadığı problemi önlemek amacıyla aldığı öngörülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz