Ana Sayfa Apple Yeni nesil Apple Watch hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı

Yeni nesil Apple Watch hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı

0

Apple’ın sonbahar aylarında gerçekleştirilecek etkinlikte tanıtılması beklenen yeni nesil Apple Watch‘ın ekran tasarımı hakkında yeni bir iddia geldi.

Yeni nesil Apple Watch modelinin OLED ekranla gelmesi bekleniyor

Apple Watch Series 6, bu sene tanıtılacak Apple ürünleri hakkında çıkan yeni sızıntıya göre önceki modellerde olduğu gibi bir OLED ekrana sahip olacak. Ayrıca Apple’ın MicroLED ekran teknolojisini son kullanıcıya sunmak için henüz hazır olmadığını da gösteriyor.

Apple’ın Kaliforniya eyaletinin Santa Clara şehrinde microLED ekranların tasarlayıp ürettiği gizli bir üretim tesisine sahip olduğu biliniyor. microLED ekranlar, OLED ekranlara kıyasla daha ince, daha parlak ve daha az güç tüketimi yapan bir cihazların gelmesini mümkün hale getirebilir.

microLED teknolojinin bu yıl iPhone modellerde bulunması beklenmiyor. Bununla birlikte yeni ekran teknolojilerin daha önce ‌Apple Watch‌’da kullanıldığını gözden kaçırmamakta fayda var. 2014 yılında piyasaya sürülen ilk Apple Watch modelinde bulunan OLED ekran teknolojisi, üç yıl sonra ‌iPhone’lara geldi.

Apple’ın 2017’den bu yana MicroLED ekranlı prototip ‌Apple Watch testing modellerini test ettiği söyleniyor. Bu yıl içinde microLED ekranlı bir ‌Apple Watch‌ modelinin tanıtılacağı iddia ediliyordu. Ancak Apple ürünleri hakkında yaptığı tahminlerle bilinen @L0vetodream isimli twitter kullanıcısı son paylaşımında Apple Watch Series 6’nın ekran tasarımıyla geleceğini söyledi.

Son birkaç yıldır, JDI Display, ‌Apple Watch‌ modelleri için bazı OLED ekranlar sağladı. Apple ayrıca verdiği sipariş oranını kademeli olarak artırıyor. Kısa zaman içinde iPhone için OLED ekranların daha fazla üretilmesini sağlamak amacıyla Apple’dan 200 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

Sonbahar aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Watch Series 6 modellerinden performans, suya dayanıklılık ve bağlantı hızlar için geliştirmeler bulundurması bekleniyor.

iOS 14’ün sızdırılmış bir versiyonunda bulunan koda göre Apple, WWDC’de tanıtılacak watchOS ile Apple Watch Series 6’da kan oksijen seviyelerini ve panik ataklarını tespit etmesini sağlayacak özellikleri üzerinde çalıştığı görüldü. Apple ayrıca yeni nesil Apple Watch modelinde yeni bir fitness uygulaması ile uyku izleme uygulaması ekleyebileceği de düşünülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz