Ana Sayfa Apple Watch Apple Watch için yeni bir patent alındı

Apple Watch için yeni bir patent alındı

0

Apple, yeni nesil Apple Watch modelleri için patentler almayı sürdürüyor. Cupertinolu şirket son olarak kas hareketleri konusunda yeni bir patent aldı.

Piyasada bulunan akıllı saat modellerinin üzerindeki sensörlerle kalp ritmi ve tansiyon gibi pek çok sağlık değerinin takip edebiliyor. Apple, kas hareketleri takibi için aldığı patent akıllı saat piyasasında öne çıkacak.

Apple Watch kas hareketleri için yeni bir patent aldı

Piyasayada bulunan akıllı saatleri yüzünüze doğru yaklaştırdığınızda, kullanım sağlanabiliyor. Ancak Apple’ın ABD patent kurumundan aldığı patentin görselleri ortaya çıktı. “Duruş ve el-kol hareketinin bir giyilebilir cihaz üzerinde girişi” olarak nitelendirilen patentte kasları takip etmek için myoelektrik sinyaller kullanılacak.

Saatte yer alan kol üzerindeki kaslara giden elektrik sinyalleriyle hareketin algılanması mümkün olacak. Kasların hareket etmesiyle elektrik gidecek ve kasların hangi yöne doğru kasıldığı bu şekilde tespit edilecek. Bu sayede kolun hangi şekilde olduğu da hesaplanacak.

Gelecekte giyilebilir teknolojilerin insanların hareketlerini daha iyi takip edebilme imkanına sahip olacak. Böylelikle insan hayatındaki teknoloji kullanımı artacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz