Ana Sayfa Apple Tim Cook, George Floyd hakkında bir açık mektup yayınladı

Tim Cook, George Floyd hakkında bir açık mektup yayınladı

0

Tim Cook, dünya genelinde olduğu gibi teknoloji şirketlerinin de gündeminde bulunan George Floyd’un ölümü ile ilgili bir açık mektup yayınladı.

Yaşanan olayı “anlamsız öldürme” olarak değerlendiren Apple CEO’su, ırkçılık ve eşitlikle ilgili bir açıklama yaptı. Apple’ın resmî internet sitesi üzerinden duyurulan açıklamada Tim Cook, herkesin bir arada durarak, ırkçılığa karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Tim Cook, George Floyd için açık mektup yayınladı

ABD’de devam eden protestolar, siyahi bir vatandaşın maruz kaldığı kötü muamele ve ölümü üzerine odaklanmış durumda. Tim Cook’un anlamsız ölüm olarak nitelendirdiği olay karşında, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, mektubun başlığı “Irkçılık üzerine konuşma” oldu.

Tim Cook paylaşılan mektupta yaşanan olayın milyonları üzdüğünü belirtilirken, yasaların değişmesine rağmen renk ayrımına dikkat çekti. Ayrıca insanların rengi nedeniyle bulunduğu ortamlarda korktukları ve günlük yaşamının etkilendiğini, bunun da toplum hayatını etkilediğini de belirtti.

Apple’ın CEO’su şirketin her zaman insanlar için teknoloji geliştirmeyi görev edindiğini, bunu da insanlara sıcak bir şekilde, insanları güçlendirmek için olduğu vurguladı. Ayrıca daha fazlasının yapılmasının gerektiği belirtilen açık mektupta, “Hayata bakış açımızın ve hareketlerimizin değişmesi gerekiyor.” dedi.

George Floyd ölümü nedeniyle, yayınlanan mektubun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz