Ana Sayfa Apple Apple TV+’ın abone sayısında artış yaşanabilir

Apple TV+’ın abone sayısında artış yaşanabilir

0

Apple TV+, şimdiye kadar abone sayısında istediği noktaya gelmedi. Ancak bir analist önümüzdeki yıllarda abone sayısında güçlü bir artış olacağını öngörüyor.

J.P. Morgan’dan Samik Chatterjee, çevrimiçi yayın platformu kategorisinin giderek büyüdüğünü ve Apple’ın bu trendi sürdürmek için büyük bir bütçeyi gözden çıkardığını belirtti. Mevcut abone sayısını açıklanmayan Apple TV+’ın, bir analistin iddiasına göre 30 ile 40 milyon aralığında bulunuyor. Kısa süre içinde yapılan araştırmada ABD’deki evlerin yüzde 9‘unda Apple TV+ kullanılıyor. Bu açıdan rakiplerine kıyasla kısa süre içinde kullanıma sunulan Disney + dahil olmak üzere pek yayın platformunun gerisinde bulunuyor.

Ancak Chatterjee, Apple’ın hizmetlerini daha iyi  hale getirdiği için bu oranın artacağını tahmin ediyor. Apple TV+, Kasım ayında kullanıma sunulduğunda yalnızca birkaç dizi bulunmasıyla birlikte, pek yakında toplam 30 dizinin yanında film ve belgeseller yayında olacak.

J.P. Morgan analisti, şirketin eski Hollywood filmleri ve TV şovlarının haklarını satın alarak içerik sayısını artıracağına dair çıkan son raporlara da dikkat çekti.

Chatterjee, Apple TV+ hakkında olumlu düşünen olan tek analist değil. Wedbush analisti Daniel Ives da Mart ayında Apple’ın önümüzdeki 3-5 yıl içinde 100 milyon abone kazanabileceğini söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz