Ana Sayfa App Store Sağlık ve fitness uygulamalarıyla ilgili sürpriz gelişme

Sağlık ve fitness uygulamalarıyla ilgili sürpriz gelişme

0

Sensor Tower tarafından paylaşılan verilere göre sağlık ve fitness kategorilerindeki uygulama indirmelerinin COVID-19 nedeniyle büyük bir artış gösterdi.

Sağlık ve fitness uygulamalarının kullanımı gözle görülür şekilde arttı

Raporda yılın ikinci çeyreğinde indirilen sağlık ve fitness uygulama sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 47 oranında artışla 656 milyon kez indirildi. Bu bakımdan birinci çeyrekle arasında gözle görülür bir fark bulunuyor. Bu artışın temel sebebi olarak küresel COVID-19 salgını ve sokağa çıkma yasağı bulunuyor.

2017 yılının ikinci çeyreğiyle 2018’in ikinci çeyreği arasında 417.7 milyon indirilmeyle yüzde 29.2‘lik bir artış gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ise bir önceki yıla kıyasla yalnızca yüzde 6.8′lik artış oldu. Ayrıca geçen yıla kıyasla şimdiden yüzde 13 civarındaki artışla 328.5 milyon dolarlık gelir elde edildi.

Tarihsel olarak, her yılın Ocak ayında bu iki uygulama kategorilerinin indirmeleri en iyi ay olmuştu. Ancak bu sene COVID-19 nedeniyle aynı senaryo gerçekleşmedi. En belirgin örnekleri arasında bulunan Strava isimli uygulamanın indirmelerde Ocak’tan Mayıs’a kadar yüzde 179,2‘lik artış görüldü.

Rapordaki artışın özellikle spor salonlarının kapanması nedeniyle “ihtiyaçlar ve günlük rutinlerini desteklemek adına mobil cihazlarına tercih ettiklerini” gösteren kanıtlar olduğu sonucuna varılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz