Ana Sayfa Apple Apple’ın hisse değerinde yeni bir rekor kırıldı

Apple’ın hisse değerinde yeni bir rekor kırıldı

0

Salgın döneminin etkisinin ardından Apple’ın hisse değerinde yeni bir rekor kırıldı ve haftayı 331,50 dolarla kapattı.

Apple’ın hisse değerinde artış sürebilir

Küresel sağlık krizinde yaşanan büyük ekonomik düşüş nedeniyle Apple için çalkantılı bir yıl oldu. Koronavirüs salgının etkisinin düşüşe geçmesiyle birlikte bir hafta içinde Apple’ın hisse değerinde gözle görülür bir artış yaşandı.

Salgın nedeniyle Çin’de sorunlar yaşayan Apple, 17 Şubat’ta yılın ilk çeyreğinde elde edilecek gelir konusunda yatırımcılarını uyardı. Şubat ve Mart aylarında Apple Store’ların kapanması ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle şirketin hisse değeri 23 Mart’ta 224,37 dolara ulaştı.

Apple’ın hisse değeri, Çin’de arz ve talebin normalleşmeye başlamasının ardından Nisan ayında toparlanmaya başladı. Finansal analistler, Apple’ın salgın döneminde ekonomik belirsizlikten kurtulmak için iyi bir konuma sahip olduğuna inanıyor. Bazı analistler ise Cupertinolu teknoloji devinin beş yıl içinde 2 trilyon dolarlık bir değerleme yapan ilk şirket olabileceği de tahmin ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz