Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone’ların ekranlarında bulunan sorunu doğruladı

Apple, iPhone’ların ekranlarında bulunan sorunu doğruladı

0

Teknoloji forumları ve sosyal medyada pek çok iPhone’ların ekranlarında ortaya çıkan bir problemle ilgili Apple’a şikayetler geliyordu.

Problem hatırlatmak gerekirse bazı iPhone 11 serisi kullanıcıları, iOS 13.5.1 güncellemesini yükledikten sonra karşılaşıyor. Düşük ışık parlaklığında veya cihazlarının kilidini açtıklarında kısa veya kalıcı olarak karşılaşma olasılığı bulunuyor.

Genellikle iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kullanıcıları bu sorunla karşılaşırken iPhone X kullanıcıları da bu sorunla karşılaşabiliyor. Bu sorunların temelinde bu modellerde yer alan OLED ekranlar görünüyor. Bazı iPhone kullanıcıları, bu sorunu iOS 13.4 ile görürken, iOS 13.5 ve iOS 13.5.1‘de ağırlıklı olarak görülüyor. Yeni iPhone alanların bir kısmı da kutudan çıkardıklarında bu problemle karşılaştılar.

Bu problemin nasıl çözüleceğiyle ilgili net bir bilgi yok. Sorunun temel olarak iOS güncellemelerine bağlı olduğunu göz önünde bulundurursak, Apple’ın bu sorunu başka bir güncellemesine kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone’ların ekranlarında yer alan sorun doğrulandı

Problemden etkilenen bazı kullanıcılar, ekran görüntüsü alındığında veya başka bir ekranda görüntülendiğinde sorunun kaldırdığına dikkat çekti. Bundan dolayı bir yazılım sorununa benzemiyor.

Ekranlarda bulunan sorunu kabul eden Apple, yetkili satıcılarından garanti kapsamındaki cihazların ekranlarını değiştirilmesini istedi. Kullanıcılar, ekranlardaki sorunun iOS 13.5.5 beta sürümünde bile görülmesi nedeniyle Apple’ın bu sorunla ne zaman ilgileneceği belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz