Ana Sayfa Apple Apple bir arama motoru satın alabilir

Apple bir arama motoru satın alabilir

0

Geçtiğimiz hafta Apple’a bir öneride bulunan Bernstein analisti Toni Sacconaghi, Apple’ın bir arama motoru satın alması konusunda tavsiye verdi.

Apple’dan bu konuda bir hamle gelebilir

Google‘ın şu anda varsayılan arama motoru olması için Apple’a  yılda yaklaşık 7-8 milyar dolar ödediğini belirten Sacconaghi, Apple’ın Google’a baskı yapmak için kendi arama motorunu yapmayı düşünebileceğini söyledi.

Analist, ABD’de en çok kullanılan dördüncü arama motoru olan DuckDuckGo’yu 1 milyar dolardan düşük tutarla satın alabileceğine inanıyor. Ayrıca iOS’te Google’a karşı hareket etmesi konusunda Apple’ın kendi arama motorunu almasını önerdiğini söyledi.

Google’ın arama motorları arasında baskın bir güç olduğunu belirten Sacconaghi, Apple’ın bu hamlesiyle sorunlar yaşayabileceğini iddia etti. Apple açısından baktığımızda ise daha güçlü bir konumda olabileceği görünüyor.

Sacconaghi’nin iddiasıyla ilgili herhangi bir dedikodu bulunmasa da gerçekleşmesi halinde arama motorları arasındaki rekabet yeni bir boyuta ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz