Ana Sayfa Haberler ARM işlemcili MacBook’ların duyuru tarihi netleşti

ARM işlemcili MacBook’ların duyuru tarihi netleşti

0

Bloomberg tarafından yayımlanan yeni rapora göre, 22 Haziran’da gerçekleşecek  WWDC etkinliğinde ARM işlemcili MacBook’lar hakkında detaylar açıklanacak.

iPhone ve iPad’larda kendi işlemcisini kullanan Apple performans açısından çıtayı üst seviyelere taşımayı sürdürdü. Örnek vermek gerekirse iPad Pro, piyasada çoğu dizüstü bilgisayara kıyasla daha yüksek performans sunuyor. İşlemci konusundaki bu başarının ardından ARM işlemcili Macbook modelleri gündeme gelmeye başladı.

ARM işlemcili Macbook için resmi duyuru yolda!

Ancak uygulamaların bu işlemci ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda ARM işlemcili modelin önümüzdeki sene  piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu sebeple geliştiricilerin hazırlıklarını tamamlaması için yaklaşık bir sene bulunuyor.

Apple’ın kendi özel tasarımını taşıyan ve 5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen 12 çekirdekli bir ARM işlemci üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu işlemcinin Macbook Air modellerinde bulunan Intel işlemcilerden daha yüksek performans sunacağı dile getiriliyor. Intel’den ARM’a geçiş sonrasında performans ve pil verimliliğinin artacağı, aynı zamanda Apple’ın maliyetlerinin düşeceği vurgulanıyor.

Özellikle Apple mühendislerinin grafik birimi ve yapay zeka hesaplamalarında belirgin kazanımlar gözlemlediği belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz