Ana Sayfa Apple Apple, A16 ile bir ilke imza atmayı hedefliyor

Apple, A16 ile bir ilke imza atmayı hedefliyor

0

Apple’ın geleceğe dönük çalışmalarını sürdürüyor. Apple’ın işlemci üretim ortağı TSMC‘nin aldığı iddia edilen A16 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Apple, A16 ile öne çıkmayı planlıyor

Apple’ın işlemci üretim ortağı TSMC ile 3 nm işlemci üretimi üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu işlemcilerin ilk olarak önümüzdeki sene görüneceği, ancak tam kapasiteli üretimlerinin 2022 yılında gerçekleşeceği iddia ediliyor. 3 nm üretim bandından çıkacak olan bu işlemcinin ise Apple tasarımı olan A16 ismiyle tanıtılması bekleniyor.

Buradan yola çıkarak 2022 yılında tanıtılacak iPhone ve iPad modellerinde bu işlemcinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Apple’ın bu hamlesi ile piyasada bulunacak ilk 3 nm işlemcili mobil cihazları da gündeme getirebilir.

Bununla birlikte iPhone 12 serisinde yer alacak A14 işlemcisinde bulunması beklenen 5 nm Plus mobil işlemci ile 3 nm mobil işlemci öncesinde 5 nm tarafında önemli bir iyileştirme hazırlamış gibi görünüyor.

Son olarak 5 nm seviyesinden 3 nm üretim bandına geçilmesi, mobil işlemcilerin daha yüksek işlem gücü sunması ile birlikte daha verimli bir hale gelmesini de sağlayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz