Ana Sayfa Apple Apple, iki uygulamasını kullanıma kapatacağını açıkladı

Apple, iki uygulamasını kullanıma kapatacağını açıkladı

0

Cupertinolu şirket, WWDC öncesinde iki uygulamasını AppStore’dan kaldıracağını duyurdu. Şirket bu gelişmeyle çözüm önerileri de sundu.

Apple, AppStore’dan iki uygulamasını kaldıracak

Apple, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada iBooks Author ile iTunes U uygulamalarının kullanıma kapanacağını açıkladı. Apple’ın 2012 yılında yayımladığı iBooks Author uygulaması, bu ay sonu itibariyle indirilemeyecek.

Bu süre zarfında uygulamayı indirenler kullanmayı sürdürebilecek ancak herhangi bir güncelleme gelmeyecek. Ayrıca uygulama yalnızca macOS Catalina ile uyumlu olarak çalışacak. Bununla birlikte iBooks Author’da yer alan özelliklerin Pages uygulamasına entegre edileceği de belirtildi.

Apple’ın öğretmenler ve öğrenciler için geliştirdiği yeni nesil uygulamaları oluşturmak üzere geliştirdiği iTunes U uygulaması ise önümüzdeki senenin eğitim öğretim yılının bitimiyle kullanıma kapanacak. Mevcut iTunesU kullanıcıları, Apple Podcasts veya Apple Books aracılığıyla içerik üretmeyi sürdürebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz