Ana Sayfa Apple Kalben’in iPhone’uyla çektiği müzik klibi Apple Music’te yayınlandı

Kalben’in iPhone’uyla çektiği müzik klibi Apple Music’te yayınlandı

0
Kalben‘in “Dünyaya bakış açımızı değiştirecek” dediği ve iPhone 11 ile çektiği “Amerika var Avrupa var” isimli müzik klibi Apple Music’te yayınlandı.

Kalben’in yeni müzik klibi Apple Music’te yayınlandı

Ekibiyle birlikte iPhone ile çektiği videoların Doruk Kaya tarafından kurgulanmasıyla ortaya çıkan Avrupa Var Amerika Var klibi, Kalben’in müzisyen hayatını bugüne kadar en dürüst ve açık anlatan iş olarak karşımıza çıkıyor.
Otellerde, uçaklarda, yollarda ve sahnelerde akıp giden senelerin, tanışılmış yüzlerin, yaşanmış tüm sevgilerin izlerini taşıyan video, bir müzisyenin gözünden, yaptığı işe aşkla bağlanmayı ve diğer aşklardan üstün bir aşkın peşine takılıp gitmeyi anlatıyor.
Sokakların, ofislerin, bankaların, hava alanlarının, ülkelerin ıssızlaştığı ve insanların özlerine, içlerine dönerek kendilerini özgözleriyle görmeye başladıkları yeni bir zamanın habercisi olan günlerin etkilerini taşıyan ve tamamı iPhone ile çekilen video Garaj Müzik ve Apple Music’in ortak çalışması olarak yayınlanıyor.
Bu klip için ekibiyle birlikte çekimleri kendisi yapan Kalben bu deneyimiyle ilgili olarak; “Avrupa var Amerika Var, kendi farklı serilerden iPhone’larımızla ekipçe yollarda, konserlerde çektiğimiz videolara benim tekil olarak çektiğim karantina süreci videolarının eklenmesi sonucu ortaya çıkan bir Doruk Kaya kurgusu. Bugüne kadar stüdyolarda, önceden planlanmış, büyük bütçeli ve sanatsal işler üretirken elimden kaçan bir özgürlüğün hikayesini sonunda kendi zamanımda ve rahat bir üslupla var etmiş olduğuma seviniyorum. Süreçte 8mm bana en yardımcı olan uygulamalardan biri oldu. iPhone 11‘in renk skalası ve dokusal estetiği öyle etkili ki makyajsız da bu kadar güzel hissedebildiğimi görmek harika. Maceralarda yanımızda olan, bizi konserlerde ve yollarda yalnız bırakmayan tüm güzel insanlara özlem giderme hediyemiz Avrupa Var Amerika Var. Sevgimle” dedi.
Avrupa var Amerika var adlı şarkıyı Shazamlarsanız Kalben’in sizler için özel olarak hazırladığı ve hiçbir yerde bulamayacağınız kişisel, özel bir videosu da sizleri bekliyor olacak.
Videonun kurgusunu yapan Doruk Kaya ise kendi deneyimini; “Avrupa Var Amerika Var, pek çok video klibin aksine Kalben’in uzun bir dönemini kapsayan görüntülerinden oluşuyor. Klibi kurgularken de aklımın bir köşesinde tuttuğum şey bu oldu. Kalben’in hatıraları içinde bir yolculuk yapmak ve şarkının sözlerini kılavuz alarak anlamlı bir bütün oluşturabilmekti amacım. Şarkılarında kendini, yaşadıklarını, hislerini anlatmaktan hiç çekinmeyen Kalben bunu görsel bir anlatıma dönüştürmek istediği için Avrupa Var Amerika Var klibi ortaya çıkmış oldu” sözleriyle paylaşıyor.
“Avrupa Var Amerika Var”ın klibine buradan ulaşabilirsiniz.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz