Ana Sayfa Apple ARM işlemcili ilk Mac hakkında yeni iddia

ARM işlemcili ilk Mac hakkında yeni iddia

0

Twitter’da Apple hakkında sızıntı bilgiler veren choco_bit isimli kullanıcı ARM işlemcili ilk Mac modeli hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

ARM işlemcili ilk Mac modeliyle ilgili yeni bilgiler ortaya atıldı

Geçtiğimiz haftalardan beri ARM işlemcili Mac’lerin söylentileri giderek artıyor.  Edinilen yeni bilgilere göre Apple’ın 22 Haziran‘da gerçekleşecek WWDC20‘nin açılış sunumda bir duyuru yapma olasılığı bulunuyor.

Apple, yıllardır ARM işlemcili Mac ekosistemini oluşturmak için adımlar atıyor. Bu konuyla ilgili Reddit’te bir paylaşım yapan choco_bit, bu geçişin nihayetinde neye benzeyebileceğiyle ilgili tahminlerini belirtti.

Choco_bit paylaşımında Apple tedarik zinciri hakkındaki söylentilere dayanarak ilk ARM işlemcili Mac’in 12 inçlik MacBook‘un yeni sürümü olabileceğini iddia etti.

MacBook’un yeni sürümünde 8 veya 12 çekirdekli işlemcili A14X yongasıyla gelen ilk Mac modeli olacağı düşünülüyor. Bahsedilen MacBook’un tasarımında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Bu sebeple Apple’ın 2017’de piyasaya sürdüğü MacBook ile benzerlikler taşıyabilir. Ayrıca 5G bağlantı desteği barındıran ilk Mac olma niteliği taşıma ihtimali bulunuyor.

Tüketiciler için daha iyi performans ve pil ömrüyle birlikte, Apple’ın maliyetleri azaltmasına ve donanım ve yazılım entegrasyonu üzerinde daha fazla kontrol gerçekleştirmesini mümkün hale getirebilir.

22 Haziran’da gerçekleşecek WWDC20’de Apple’ın ARM işlemcili Mac’ler hakkında yeni bilgiler edinebilmemize rağmen, Bloomberg kısa süre önce ilk Mac modelinin 2021 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceğini bildirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz