Ana Sayfa Apple Apple, ürün tedariği konusunda eski düzenine geri dönüyor

Apple, ürün tedariği konusunda eski düzenine geri dönüyor

0

COVID-19 pandemisi sürecinde ürün tedariği konusunda problemler yaşayan Apple, salgının hafiflemesiyle bu konuda eski haline geri döndüğü düşünülüyor.

Loup Ventures’ın analisti Gene Munster tarafından yayınlanan raporda Apple’ın AirPods ve iPhone üretimi konusunda bekleneni gerçekleştirmiş gibi görünüyor.

Apple, ürün tedariği konusunda pandemi öncesine döndü

Çin’in Wuhan şehrinde başlayan salgının küresel çapta bir sağlık sorunu haline gelmesiyle üretim tarafında ciddi sorunlar olduğu gündeme gelmeye başlamıştı. Aradan geçen süre içinde hastalığın yaygınlığını kaybetmeye başlamasıyla kısa bir süre içerisinde AirPods ve iPhone üretimi verileri, Ocak ayındaki seviyesine ulaşacağı bilgisi paylaşıldı. Ocak ayında iPhone’a gösterilen talep ile aynı olmasa da üretim tarafındaki sorunlar aşılmış gibi görünüyor.

Raporda paylaşılan veriler arasında iPhone 11 ve iPhone 11 Pro‘nun 64 GB’lık sürümlerinde ciddi değişiklik göze çarpıyor. Görülen talep açısından ilk iki sırada bu cihazlar bulunuyor. iPhone üretimi sorunları da en çok bu modellerde ortaya çıkıyordu.

Raporda yalnızca iPhone ve AirPods ürünleriyle ilgili veriler bulunuyor. iPad üretimiyle ilgili bir bilgi bulunmasa da Apple’ın nasıl bir strateji izlediği konusunda şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Üretim konusunda yaşanan bu gelişmelerin ardından, bu sene içinde tanıtılacak iPhone modelleriyle ilgili beklentiler de olumlu hale gelmeye başlamış durumda.  Daha önce iPhone üretiminde yaşanan sorunlar sebebiyle yeni iPhone modellerinin satışa sunulmasında gecikme yaşanabileceği gündeme gelmişti. Rapordaki verileri göz önünde bulundurursak, bu konuda herhangi bir gecikme yaşanmayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz