Ana Sayfa Haberler Apple’ın ilk katlanabilir telefonuyla ilgili iddialar gelmeye devam ediyor

Apple’ın ilk katlanabilir telefonuyla ilgili iddialar gelmeye devam ediyor

0

Apple hakkında sızıntı bilgiler veren Jon Prosser, Apple’ın “katlanabilir” iPhone modeliyle katlanabilir telefonlardaki ekran sorununu çözeceğini söyledi.

Katlanabilir iPhone modelinin tasarımıyla ilgili yeni iddialar geldi

Prosser, bugün paylaştığı tweet’inde mevcut prototip sürümünün birbirine menteşeyle bağlı iki ayrı ekran panelinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca prototip sürümünün iPhone 11’deki gibi yuvarlak, paslanmaz çelik kenarlara” sahip olduğunu iddia etti.

Bu modelde çentik yerine Face ID sensörleri yerine ekranın dışında “küçük bir alın” bulunduğunu dile getirdi. Prosser’ın açıklaması doğru olursa bahsettiği tasarım LG’nin G8X modeline benzerlik gösteriyor. Microsoft da Surface Neo ile benzer bir konsept üzerinde çalıştı.

Ancak Prosser, Apple’ın bu sürümünde ekranların G8X’e kıyasla daha bağlantılı olduğunu söyledi. Prosser, tweetinde “İki telefonu birbirine yapıştırmış gibi görünmüyor, iki ayrı panel olmalarına rağmen, ekranlar genişletildiğinde, oldukça sürekli ve kesintisiz görünüyor” dedi.

Bir büyük ekran yerine iki ekran kullanmanın telefonların katlanmasıyla daha katlanabilir hale gelmesi açısından öne çıkıyor. Bununla birlikte, daha küçük bir form faktöründen açabileceğiniz büyük, tablet tarzı bir ekrana sahip olmanın merkezi kancasını kaybetme riski de vardır. Analistler katlanabilir cihazların gelişiminden memnun görünüyor. Strategy Analytics’in bu yıl yayınladığı raporda cihazların 100 milyon adet sevk edilmesi bekleniyor.

Apple yılın başında Prosser’ın bahsettiğine benzer bir konsept için bir patent almıştı. Tabii ki, böyle bir ürünün ne zaman satışa sunulacağının garantisi bulunmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz