Ana Sayfa Apple Katlanabilir iPhone modeli hakkında yeni söylenti

Katlanabilir iPhone modeli hakkında yeni söylenti

0

iPhone ile cep telefonlarını mini bilgisayarlara dönüştüren Apple‘ın sessizliğini koruduğu katlanabilir iPhone modeliyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Piyasada bulunan katlanabilir akıllı telefonlar şu anda mükemmelin uzağında bulunuyor. Apple’ın akıllı telefon piyasasındaki rakipleri bu alanda cihazlar tanıtmasıyla birlikte hedeflediği etkiyi yaratmadı.

Katlanabilir iPhone modeli yakında tanıtılabilir

Apple’ın şimdiye kadar bu tür bir cihaz piyasaya sürmemiş olsa da almış olduğu çok sayıda patent başvurusu Cupertinolu şirketin bu konuyu düşündüğü görünüyor. Apple hakkında verdiği sızıntı bilgilerle bilinen Jon Prosser‘ın tweet’i, katlanabilir iPhone modelini görmemizin uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

Prosser, Apple’ın katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığını iddia ediyor, bu da cihazın ne zaman tanıtılacağı sorusuna yönlendiriyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı cihazlar konusunda aceleci davranmıyor. Bu konuda başvurduğu patentlere göz önünde bulundurursak cihazın ekranın bükülme esnasında ekran bütünlüğü konusunda ödün vermediğinden emin olmak istiyor.

Yılın başlarında Alfred Üniversitesi’nin Cam Bilimi dalında profesör olan William LaCourse, 12 ile 18 ay içinde katlanabilir bir iPhone modeli tanıtılabileceğini iddia etti.

LaCourse, bu iddiası Corning‘in katlanabilir cihazlar için cam tabanlı teklifler yaptığı yönündeki ifadesine dayanıyordu. O zaman Gorilla Glass üreticisi, çalışan bir tasarımın 2020’nin sonuna kadar hazır olacağını söylemişti. Gorilla Glass üreticisi, üzerinde çalışılan ekran tasarımının bu yılın sonuna kadar hazır olacağını söylemişti.

Eğer her şey yolunda giderse, ortaklaşa geliştirilen önümüzdeki seneye hazır olması gerekiyor ve bu da Apple ve diğer şirketlerin kendi katlanabilir akıllı telefonlarını geliştirmesini mümkün hale getirebilir.

Sonbahar aylarında gerçekleşecek iPhone etkinliğinde “One More Thing” olarak açıklanma ihtimali ufak da olsa bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz