Ana Sayfa Apple Apple’a Avrupa Birliği tarafından açılan soruşturmalara yanıt verdi

Apple’a Avrupa Birliği tarafından açılan soruşturmalara yanıt verdi

0

Apple, Avrupa Birliği tarafından açılan  iki yeni antitröst soruşturması nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı.

Apple, Avrupa Birliği tarafından açılan soruşturmalarla ilgili konuştu

Apple, Reuters’e yaptığı açıklamada; Avrupa Birliği’nin sadece ücret ödemeden ve herkesle aynı kurallara uymak istemeyen birkaç şirketin temelsiz şikayetler etmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Bunun doğru olmadığını belirten şirket, kararlı ve iyi bir fikri olan herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir alanı korumaya çalıştıklarını da belirtti.

Son yıllarda Apple’ın karşılaştığı antitröst şikayetlerinin sayısı giderek arttı. Son olarak App Store’da yer alan Kobo adında uygulamanın  sahibi olan Japon teknoloji şirketi Rakuten tarafından gelmişti. Rakuten, App Store üzerinden aldığı yüzde 30’luk kesintiden dolayı Apple ekosisteminden ayrılan son şirket oldu.

Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Apple’ın cihazların kullanıcılarına uygulama ve içerik dağıtımı söz konusu olduğunda bir “bekçi” rolü üstlendiğini söyledi. Apple teknoloji endüstrisindeki dominant konumu kötüye kullanması nedeniyle sallanıyor. Geçen yıl, Spotify’ın Apple’ın App Store satın alımlarının bir miktarını kesmesi nedeniyle rekabete aykırı olduğu için şikayet etmişti.

Apple Pay hakkında çıkan şikayette ise uygulamalarda ve internet sitelerinde nasıl kullanılması gerektiğini belirleyen kuralların ve  rakip ödeme sistemlerine izin vermeyen tutumu nedeniyle mercek altına alınacak.

Avrupa Birliği tarafından yürütülen soruşturmalar halen devam ediyor. Ancak Avrupa Birliği yetkilileri, kuralları ihlal eden teknoloji şirketlerinin peşinden gitme konusunda istekli görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz