Ana Sayfa Haberler MacBook Pro ve Air’da yeni bir hata görüldü

MacBook Pro ve Air’da yeni bir hata görüldü

0

Apple’ın ilkbahar aylarında piyasaya sürdüğü ve kullanıcıların beğenisini toplayan MacBook Pro ve Air modellerinde yeni bir sorun ortaya çıktı.

MacBook Pro ve MacBook Air USB sorunu ile gündeme geldi

Reddit ve Apple forumlarında açılan konularda MacBook kullanıcıları, yeni MacBook modellerinde yaşadıkları USB sorunlarından bahsetti. Type–C dönüştürücüleri ile USB 2.0 bağlantısı kullanan dönüştürücülerin donduğu veya yapılan işleme yanıt vermediği ortaya çıktı. Kullanıcılar, üç farklı firmanın dönüştürücüsünü denemesine rağmen sorunun sürdüğünü belirtti. USB 2.0 üzerinden fare ve klavye kullananlar, donma sorunları yaşadıklarını paylaştı

Yaşanan problem hakkında açıklama yapan Elgato, bazı ürünlerin USB 2.0 bağlantısını kullanması sebebiyle klavye ve fareler ile ortaya çıkan sorunlara benzer sorunların yaşandığını söyledi. Ayrıca MacBook Pro’da yaşanan USB sorunuyla ilgili olarak USB 2.0 hızının Type–C bağlantısına kıyasla düşük kaldığını da vurguladı.

Bazı kullanıcılar, sorunu bilgisayarlarını yeniden başlatarak çözebildiğini belirtti. Bununla birlikte sorun daha sonra yeniden ortaya çıkabiliyor. Problemin yaşanmasındaki sebebin temelinde USB 2.0 cihazların USB 1.1 olarak algılandığı belirtiliyor.

MacBook Pro ve Air’da bulunan bu sorun ile ilgili Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz