Ana Sayfa Haberler MacBook Pro, yeni grafik işlemcisiyle öne çıkıyor

MacBook Pro, yeni grafik işlemcisiyle öne çıkıyor

0

Bildiğiniz gibi Apple bu hafta 16 inçlik MacBook Pro modelleri için eklediği yeni grafik işlemcisiyle yapılan performans testinde etkileyici sonuçlar elde etti.

MacBook Pro, yeni grafik işlemcisiyle dikkatleri üzerine topluyor

Max Tech isimli YouTube kanalı tarafından yayınlanan yeni videosunda yeni sürümün elde ettiği performans sonuçlarını paylaştı.

Geekbench 5 Metal testinde 5600M grafik işlemcili MacBook Pro elde 43144 puan ile bir önceki üst düzey modelin elde ettiği puanı büyük bir farkla geçeyi başardı. Giriş seviyesi modelin elde ettiği puanın neredeyse iki katına çıktı.

Bu performans sonuçları 3D yoğun grafik performansında da   yansıyor. Unigine Heaven Gaming Test’inde giriş seviyesi model en yüksek ayarlarda  38,4 FPS değerine ulaştı. Bir önceki üst düzey model ise  51,1 FPS değerine çıktı. Ancak yeni MacBook Pro modeli 75,7 FPS ile farkını bir kez daha gözler önüne serdi.

4K Final Cut Pro testinde ise 5600M grafik işlemcili MacBook Pro, video dışa aktarım işlemini 3 dakikada 3 saniyede gerçekleştirdi.

Ancak, yapılan testlerde gerçekten 5600M grafik işlemcili MacBook Pro modeli, AMD Vega 48 iMac 5K ve Vega 56 grafik işlemcili iMac Pro gibi iki üst düzey modeli bu alanda geride bırakması durumu ister istemez ilginçleştiriyor.

Video işleme gibi grafik alanında yüksek performans gerektiren kitlenin kullanması gereken bu sürüm için mevcut tutara ek olarak 5.600 TL ödemesi gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz