Ana Sayfa Apple Apple, iOS 13 ve iPadOS ile ilgili istatistikler yayınladı

Apple, iOS 13 ve iPadOS ile ilgili istatistikler yayınladı

0

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek WWDC20 giderek yaklaşırken Apple, iOS 13 ve iPadOS hakkında istatistiki veriler paylaştı.

iOS 13 ve iPadOS geniş bir kitle tarafından benimsendi

Apple’ın geliştiriciler için açtığı web sayfasında son dört içinde satışa sunulan iPhone’ların yüzde 92‘sinde iOS 13 kullanıldığını duyurdu. Yüzde 7‘sinde iOS 12 çalışırken yalnızca yüzde 2‘sinde daha eski sürümler çalışıyor.

Dünya genelinde kullanılan bütün iPhone’ların yüzde 81‘inde iOS 13 kullanılıyor. Yüzde 13‘ünde iOS 12 tercih edilirken, yüzde 6‘sında daha eski sürümler bulunuyor.

iPad’lere bakıldığında son dört yıldır çalışan iPad’lerin yüzde 93‘ünde iPadOS yer alıyor. Yalnızca yüzde 5‘inde iOS 12 ile bulunurken yüzde 1‘inde iOS 11 ve daha eski işletim sistemleri kullanılıyor.

Şu anda, kullanılan bütün iPad’lerin yüzde 73‘ünde iPadOS kullanıyor. Geri kalan yüzde 16‘sında iOS 12 tercih edilirken ve yüzde 11‘nde ise daha eski iOS kullanılıyor.

Apple’ın pazartesi akşamı saat 20:00’de gerçekleştireceği WWDC20 açılış sunumunda iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS‘in yeni versiyonlarını duyuracak. Sunumu YouTube ve Apple’ın web sayfası üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz