Ana Sayfa Apple A14 Bionic’in üretimine önümüzdeki ay başlanacak

A14 Bionic’in üretimine önümüzdeki ay başlanacak

1

Apple’ın bu sene tanıtacağı iPhone modellerinde yer alacak olan ARM tabanlı A14 Bionic’in işlemcilerin üretimiyle ilgili yeni bir rapor yayınlandı.

A14 Bionic’in üretimine kısa süre içinde başlanacak

Digitimes’ın bu konuyla ilgili olarak yayınladığı rapora göre TSMC, 5G modeme sahip olacak A14 Bionic işlemcinin üretimine başlamaya hazırlanıyor. 5 nm mimariye sahip olması beklenen bu işlemcinin A13 Bionic işlemcisi barındıran iPhone modellerine kıyasla verimlilik ve güç bakımından öne çıkması bekleniyor.

7 nm mimariyle üretilen A13 Bionic işlemcisinde mm² başına 96,5 milyon transistör olmak üzere toplam 8,5 milyar transistör bulunuyordu. 5 nm mimariyle üretilmesi beklenen A14 Bionic’lerde ise mm² başına 171,3 milyon transistör düşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca yeni iPhone modellerinde SnapDragon X60 5G modeme de sahip olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz ay çıkan raporlara göre TSMC, Arizona’da bir fabrika inşa etmeyi planlıyor. Ancak bu üretim tesisi Apple’ın cihazlarını Çin ve Hindistan’da üretmesi sebebiyle tam anlamıyla yardımcı olmayacak. Ayrıca Arizona’daki üretim tesisinde her biri mm²’ye 300 milyon transistörden oluşan 3nm mimarili işlemcilerin üretileceği tahmin ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. A14 işlemcinin ayrıntılı tanıtımını merakla bekliyorum çok güçlü bir işlemci geliyor hazır olun. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz