Ana Sayfa Apple Apple Silicon hakkında şaşırtıcı iddia

Apple Silicon hakkında şaşırtıcı iddia

1

Apple, WWDC20’de tanıttığı yeni işlemcisi Apple Silicon hakkında yayımlanan yeni raporda işlemci değişikliğinin etkisini mercek altına alındı.

Kuo, raporunda Apple Silicon işlemcilere geçişin ek maliyetlere sebep olacağını söyledi. Ayrıca, tasarım değişikliği sebebiyle Mac’lerin birim fiyatlarının artacağını belirtti.

Kuo daha önce 24 inç iMac’in tasarımının da yeniden tasarlanacağını öne sürmüştü. WWDC’den hemen önce yayınlanan raporunda ise Apple’ın tasarımı baştan aşağı değişmiş, Apple Silicon işlemciye sahip 24 inç iMac’ler geliştirdiğini ve piyasaya sürülmeden önce aynı tasarıma sahip olan Intel işlemcili bir modelin piyasaya sürüleceğini iddia etmişti.

Kuo, bütün Mac modellerinin Apple Silicon işlemci barındırması için 12 ile 18 ay aralığında bir süre bulunduğunu öne sürmüştü. Tim Cook ise geçtiğimiz gün Kuo’nun iddiasının aksine geçişin yaklaşık iki yıl süreceğini açıkladı.

Kuo’nun bugün yayımladığı raporda ARM tabanlı işlemcilerden oluşan Mac’lerin piyasaya sürülmeden önce, Intel işlemcili Mac’lere olan talebin artacağını öne sürdü. Kuo, evden çalışma modelinin yaygınlaşması nedeniyle MacBook ve MacBook Air taleplerin de artış olacağını söyledi.

Kuo, yılın sonuna kadar MacBook satışlarının yüzde 15 artacağını,   yıl boyunca MacBook satışlarının 16-16.5 milyon adete yükseleceğini vurguladı. Ming-Chi Kuo, COVID-19 pandemisi sebebiyle yılın ikinci yarısında Magic Keyboard’lu iPad Pro’ya  talebin yüzde 10 ile 20 aralığında artacağını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz