Ana Sayfa Haberler ARM tabanlı Mac Mini tanıtıldı

ARM tabanlı Mac Mini tanıtıldı

0

Apple’ın geçtiğimiz gün WWDC20‘de işlemci olarak Intel’den ARM’ye geçeceğini duyurmasının ardından geliştiriciler için ilk ARM tabanlı Mac Mini tanıtıldı.

ARM tabanlı Mac Mini geliştiriciler için piyasaya sürüldü

Apple, WWDC20’de ARM tabanlı A serisi işlemcilere geçiş yapacağını resmen duyururken, tüketiciler için ilk ürünün sene sonuna doğru piyasaya sürüleceğini açıkladı. Bununla birlikte Apple’ın A12Z Bionic işlemcisinden güç alan ilk ARM tabanlı ürünü Mac Mini, geliştiricilere özel olarak resmen tanıtıldı.

ARM tabanlı Mac Mini, bu sene tanıtılan iPad Pro serisinde yer alan A12Z Bionic işlemcisini barındırıyor. A12Z Bionic, bir önceki iPad Pro’da bulunan A12X Bionic işlemcisine ek olarak GPU çekirdeğiyle geliyor. Apple, bu işlemcinin Final Cut Pro ile 6K Pro Display XDR’da 3 adet 4K Pro Res video akışını kolaylıkla düzenleyebileceğini de belirtti.

ARM tabanlı Mac Mini’nin özellikleri arasında işlemciyle birlikte 512 GB SSD depolama alanı ve 16 GB RAM de bulunuyor. Geliştiriciler, ARM uyumlu uygulamalarını geliştirmek amacıyla gireceği 1 yıllık dönüşüm programı için 500 dolar ücret ödeyecek.  Tüketiciler ise kendi ARM tabanlı Mac’lerini satın almak için bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar.

Apple hakkında yaptığı analizlerle tanınan Ming-Chi Kuo, ARM tabanlı cihazlarının ilk serisinin 13 inç MacBook Pro ve yeniden tasarlanmış iMac olacağını söylemişti. Ancak Apple’ın ARM tabanlı 12 inçlik bir MacBook modeli sunabileceğiyle ilgili iddialar da mevcut. Bir başka deyişle Apple, Mac Mini’yi piyasaya sürmeden önce ARM tabanlı yeni MacBook ve iMac modelleri tanıtılma ihtimali de bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz