Ana Sayfa Haberler Mac’lerde enerji tasarrufu özelliği yer alacak

Mac’lerde enerji tasarrufu özelliği yer alacak

0

Apple’ın WWDC20’de tanıttığı macOS Big Sur 11.0 ile uyumlu  Mac’lerde enerji tasarrufu özelliği, kullanıcılarının dikkatini çekecek.

Mac’lerde enerji tasarrufu özelliği bulunacak

MacOS Big Sur 11.0’ın “Sistem Tercihleri” kısmında bulunan Enerji Tasarrufu‘nun yerine Mac için yeni geliştirilen ve raporlama özelliği sunan Pil uygulaması getirilecek.

Uygulamada yer alan kullanım geçmişi özelliği sayesinde kullanıcılar, son 24 saat veya son 10 gün içinde Mac’lerinin pil şarjı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilecek. Kullanıcılar, Mac’lerinin pil performansını görebilmek için uygulamada “pil şarjı” ve “ekran kullanımı” bölümleri kullanılacak. Bu süre zarfında en çok kullanılan uygulamalarla birlikte pil gücünün ne zaman nasıl tüketildiği de anlaşılacak.

Bununla birlikte “Enerji Tasarrufu” bölümünün sunduğu işlevlerin yerini alacak olan “Pil ve Güç Adaptörü” bölümü yer alacak. Buradan monitörün ne zaman kapatılacağı, uyku modu ve diğer işlevlerin ne zaman kullanılacağı seçilecek.

Ayrıca menü çubuğunda yer alan pil simgesine tıklandığında kalan pil gücü tahmini olarak görüntülenecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz