Ana Sayfa Apple Apple Silicon işlemcili Mac’lerde Windows desteği olmayacak

Apple Silicon işlemcili Mac’lerde Windows desteği olmayacak

1

Apple’ın WWDC20‘de Intel işlemcilerinden Apple Silicon‘a geçileceğini duyurmasının ardından Mac’lerde Windows desteği konusunda endişe edilmeye başlandı.

Mac’lerde Windows desteği sona erebilir

Apple ve Intel arasındaki ortaklık sayesinde kullanıcılar Mac ekosistemine bir adım daha yaklaşıyordu. Böylece Bootcamp ile  Mac’lerine, Windows yüklenebiliyordu. Ancak pek yakında bu durum değişecek gibi görünüyor.

Apple’ın 2006 yılında işlemci olarak Intel‘i tercih etmeye başlamasıyla Windows’un Mac platformuna tanışması için önü açıldı. Ancak ARM tabanlı Mac dönemi ile Windows kullanmaktan hoşlanan Mac kullanıcıları için bu düzen değişecek gib görünüyor. İşlemci desteğinden açısından macOS’un dışına çıkılabilmek kısa vadede pek mümkün görünmemesiyle birlikte Microsoft’un desteği ile bu problem geride kalabilir. Ayrıca Windows 10 kullanan Mac kullanıcılarının da azımsanamayacak kadar olduğunu da gözden kaçırmamakta fayda var. Bu açıdan bakıldığında Microsoft bu kitleyi kaybetmek istemeyecektir.

Mac kullanıcıları, VMWare gibi sanallaştırma programlarıyla bu konuyu geride bırakabilir ancak işlemci değişikliği nedeniyle stabil bir kullanım sunacak gibi görünmüyor. Bir başka deyişle teknik bakımdan Windows’un ARM işlemcili Mac’lerde kullanılması mümkün görünmüyor. WWDC20‘de BootCamp yazılımından bahsedilmemesi de bu ihtimali güçlendiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz