Ana Sayfa Haberler Eski Intel mühendisi Apple’ın işlemci değişikliği hakkında konuştu

Eski Intel mühendisi Apple’ın işlemci değişikliği hakkında konuştu

0

Apple’ın WWDC20 açılış sunumunda Mac’ler için işlemci tarafında değişiklik yapacağını duyurmasının ardından eski Intel mühendisi bu konuda bir açıklama yaptı.

Eski Intel mühendisi, Apple’ın kendi işlemcisini tanıtmasıyla ilgili olarak konuştu

Apple’ın bu projesi uzun zamandır konuşulması sebebiyle kimse için şaşırtıcı olmadı, ancak bu geçişin ana nedenleri arasında Intel ile yaşanan problemler bulunuyor. 9to5Mac’in haberine göre PCGamer‘a konuşan François Piednoël isimli eski Intel mühendisi, Apple’ın Skylake işlemcisinden beri memnun olmadığını dile getirdi.

Piednoël, Intel’in Skylake işlemcilerinde o dönem çeşitli problemler olduğunu ve Apple’ın işlemci konusunda en fazla şikayetçi müşterleri olduğunun da altını çizdi. Piednoël; “Skylake, bir problemden öte, anormal derecede kötüydü. Temelde Apple’daki dostlarımız mimarideki sorunların bir numaralı dosyası haline geldi ve bu gerçekten, kötü oldu” dedi.

Apple Skylake işlemcilerini ilk olarak 2015 yılında piyasaya sürdüğü iMac ile başladı. 2016’da piyasaya sürdüğü Macbook ve MacBook Pro modellerinde de aynı işlemci mimarisini kullanmayı sürdürdüler. Piednoël; “Temelde Skylake’in kötü performansının altında Intel’in platformdan uzaklaşması bulunuyor. Apple’ın bu sebeple Skylake’ten gerçekten nefret etmesi gerekiyordu” dedi.

Apple işlemci değişikliği konusunda aldığı bu kararın ardında yalnızca bu olamaz. Bildiğiniz gibi Apple, donanım ve yazılım entegrasyonuna dikkat eden bir şirkettir. Bu da yalnızca bir cihazın içindeki her şeyin üzerinde kontrolünün bulunmasıyla mümkündür. Bu sebeple Apple kendi işlemcilerini yapmaya 2010 yılında piyasaya sürdüğü ilk iPad ve iPhone 4‘te bulunan A4 işlemcisiyle başladı. Bu sebeple Apple’ın Intel’i bırakıp kendi işlemcileri geliştirmeye başlayacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar vardı.

iPhone ve iPad’lerdeki A serisi işlemcileriyle enerji verimliğinin yanında performans ve güvenlik sağlayabileceklerini kanıtladı. Bu da herkesin aklına Mac’lerde işlemci geçişinin ne zaman olacağı sorusunu getiriyordu.

WWDC20’de bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada işlemci geçiş süreci iki yıl sürecek. Bu süreç içerisinde Apple, Mac’lerde Intel işlemciler barındıran Mac’ler piyasaya sürmeye devam edecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz