Ana Sayfa Apple Ford, kablosuz CarPlay özelliğini yeni çıkacak otomobiline ekledi

Ford, kablosuz CarPlay özelliğini yeni çıkacak otomobiline ekledi

0

Ford, geçtiğimiz gün tanıttığı yeni F-150 kamyonetinde kablosuz CarPlay teknolojisinin araçta standart yer alacağını duyurdu.

Ford, kablosuz CarPlay destekli yeni otomobilini tanıttı

Yeni Ford F-150 modelinde yer alacak olan  SYNC 4 iletişim ve eğlence sistemi araclığıyla CarPlay’i kablosuz olarak  destekleyecek. Kablosuz Carplay ile iPhone kullanıcıları, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan otomobillerinin eğlence sistemine bağlanabilecek. Ayrıca cihazlarını kablosuz olarak şarj ederken Haritalar ile yol tarifi alma, Apple Music‘i aktarabilme ve daha pek çok özelliği de kullanabilecek.

Ford SYNC 4’ü geçtiğimiz yılın Ekim ayında açıkladı. Bu eğlence sistemi, ilk olarak Mustang Mach-E isimli elektrikli otomobilde bulunacak. F-150 ile Ford, yeni sistemin yaygınlaştırmayı sürdürecek. F-150, SYNC 4 ve kablosuz CarPlay‌ özelliklerini 8 ve 12 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuyla sunuyor.

Kablosuz ‌CarPlay‌, BMW, Porsche ve Audi gibi markalarla sınırlı olması sebebiyle yavaş yavaş yaygınlaşıyordu. Ancak Ford, GM ve Fiat Chrysler gibi otomobil markaların bu yıl piyasaya süreceği araçlarında daha sık göreceğiz.

SYNC 4’te kablosuz ‌CarPlay‌’e ek olarak performansı artırabilecek, yeni özellikler ekleyebilecek ve zaman içinde gerekli bakım ve onarımları azaltabilecek standart uzaktan güncellemeler gibi bir özellikler de bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz