Ana Sayfa Apple iPhone SE’nin DxOMark puanı paylaşıldı

iPhone SE’nin DxOMark puanı paylaşıldı

0

Apple’ın Nisan ayında duyurmasının ardından Mayıs ayında ülkemizde piyasaya sürdüğü iPhone SE‘nin DxOMark puanı açıklandı.

iPhone SE’nin DxOMark puanı belli oldu

iPhone SE’nin arkasında bulunan 12 MP çözünürlüğündeki kamera, f/1.8 diyafram açıklığıyla geliyor.  4K çözünürlüğünde saniyede 60 kare hızında video çekebilen  kamerada iPhone 11 serisinde olduğu gibi altı farklı portre modu ile HDR teknolojisini yer alıyor.

iPhone SE’nin ön kısmında gördüğümüz 7 MP çözünürlüğündeki kamera, f/2.2 diyafram açıklığıyla geliyor. Ayrıca bu kamerada da portre modunda fotoğraflar çekilebiliyor.

iPhone SE’nin arka kamerası fotoğraf testinden 103 puan alırken, video testinden ise 98 puan aldı. Cihazın ön kamerasında ise fotoğraf testinden 85 puan alırken, video testinden 83 puan aldı.

Testlerde verilen puanlara baktığımız iPhone SE’nin arka kamerasında renk ve otofokus bakımından iyi puanlar almayı başardı. Ancak yakınlaştırma ve bokeh modunun yanında gece modunun bulunmaması sebebiyle gece çekimleri bakımından düşük puanlar verildi.

Genel olarak memnun edici bir selfi performansı gösteren iPhone SE 2020, ön kameranın temel özellikleri ve genel tasarımı açısından iPhone 8‘e benzese de yeni SE’nin selfie performansı, iPhone 11 serisi ile X serisi cihazlar arasında bulunuyor.

Makul ışıkta ara sıra çekim yapan telefon kullanıcıları iPhone SE’den memnun olacaktır. Ancak yüksek kaliteli çekim yapmak isteyenler için Apple iPhone SE beklentileri karşılamayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz