Ana Sayfa Haberler A12Z Bionic işlemcili Mac mini’nin benchmark puanları paylaşıldı

A12Z Bionic işlemcili Mac mini’nin benchmark puanları paylaşıldı

0

Apple’ın WWDC20‘de duyurduğu Apple Silicon işlemci geçiş dönemi için geliştiricilere sunulan A12Z Bionic işlemcili Mac mini’nin performans puanları ortaya çıkarıldı.

A12Z Bionic işlemcili Mac mini’nin benchmark puanları belli oldu

Apple WWDC etkinliğinin ardından hüküm ve koşullar çerçevesinde geliştiricilerin ‘benchmark’ testi yapmasına izin vermiyordu. Ancak bu yine de geliştiricilere engel olmadı.

A12Z Bionic işlemcili Mac mini, Geekbench’te tek çekirdekte 833, çoklu çekirdekteyse 2.582 puan aldı. Performans testinden böyle puanlar almasının temelinde testin Apple’ın çeviri katmanı olan Rosetta 2 üzerinden yapılmış olması bulunuyor.

Bununla birlikte Mac mini’de yer alan A12Z Bionic’in en düşük çalışma hızı olarak 2,40 GHz’de çalıştığı ifade edilmişti. Aynı işlemciye sahip olan iPad Pro modelinde de yaklaşık 2,50 GHz hızda çalışıyor. Ayrıca Rosetta 2’nin A12Z Bionic’teki yalnızca dört çekirdeği kullandığı ve geri kalan dört çekirdeği kullanılmadığı da iddialar arasında bulunuyor. Bu yıl piyasaya sürülen iPad Pro‘da tek çekirdekte 1.114, çoklu çekirdekte ise 4.654 puan aldığını göz önünde bulundurursak Mac mini’nin aldığı puanın sebebi biraz daha açığa çıkmış oluyor.

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek Mac mini için Geekbench uygulaması başlatıldığında, A12Z Bionic işlemcisinin  gerçek performansına tanık olacağız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz