Ana Sayfa Apple Watch Apple, Apple Watch’ın COVID-19 teşhis araştırmalarını destekliyor

Apple, Apple Watch’ın COVID-19 teşhis araştırmalarını destekliyor

0

Apple, el yıkama algılama gibi özelliklerle Apple Watch‘ın COVID-19 teşhis edilmesi konusunda yapılan araştırmaları desteklediğini söyledi.

Apple Watch’ın COVID-19 araştırmaları konusunda öne çıkıyor

Devam eden COVID-19 pandemisi sürecinde Apple, virüsün yayılmasının önüne geçmek için bir takım girişimlerde bulundu. Bu çalışmalar arasında Google ile temas izleme teknolojisi ve WWDC20‘de tanıttığı watchOS 7‘de yer alan el yıkama özelliği bulunuyor.

El yıkama özelliğine ek olarak Apple Watch ile çeşitli tıbbi uygulamalar için uygun görünüyor. Ancak Apple, giyilebilir ürünlerinin pandemiye karşı  potansiyel faydalarıyla ilgili herhangi bir iddiada bulunmadı. Şirket, sağlıkla ilgili girişimleri desteklediğini söylüyor.

Apple’ın Sağlık Bölümü Başkan Yardımcısı Sumbul Ahmad Desai; “Apple Watch’un pandemiyi nasıl takip edeceğini incelememiş olsak da, tıp camiasının yaptığı araştırmaları desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Apple’ın sağlık teknolojisine giden yolu Apple Watch tarafından öncülük edildi, ancak sonunda AirPods gibi cihazlarını içerme olasılığı bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz