Ana Sayfa App Store iOS 14 ile LinkedIn’in veri ihlali yaptığı ortaya çıkarıldı

iOS 14 ile LinkedIn’in veri ihlali yaptığı ortaya çıkarıldı

0

iOS 14 ile TikTok’un kullanıcılardan izin almadan veri topladığının ortaya çıkarılmasının ardından LinkedIn’in veri ihlali yaptığı keşfedildi.

iOS 14 ile LinkedIn’in veri ihlali yaptığı bulundu

“DonCubed” isimli Twitter kullanıcısı, iOS 14’ü denediği iPad Pro’sunda LinkedIn uygulamasının verileri kopyaladığını gösteren bir video paylaştı. LinkedIn’de ürün mühendisi olarak çalışan Erran Berger da videodaki olayın yalnızca yazılımsal bir sorun nedeniyle olduğunu söyledi.

Berger, uygulamada bulunan sorunun çözüleceğini belirtti. iOS 14 ile verilerin izinsiz bir şekilde kopyalanmasının önüne geçmeyi planlayan Apple, TikTok da LinkedIn gibi eleştiri oklarının hedefi olmuştu. TikTok yönetimi, bu durumu ile ilgili olarak; “Bu sistemi uygunsuz ve kötü niyetli mesajları engellemek için kullanıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

iOS 14’te bulunan uyarı sistemi sayesinde alınan önlemler, kullanıcıları veri ihlallerine karşı koruyor. Kullanıcılar, iOS 14 sayesinde bir uygulamanın kullanıcılar tarafından yazılan, kullanılan ve panoya kopyalanan içerikleri takip ettiğini ve bunları kopyaladığını bir bildirim aracılığı ile fark edebiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz