Ana Sayfa Haberler macOS’a ilk adım!

macOS’a ilk adım!

0
Windows'tan macOS'a geçiş deneyimi! -SihirliElma.Com

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı videolar ile karşınızdayız. Bu videomuzda Windows’tan macOS’a geçiş deneyimi konusunda bilgiler paylaşacağız. Windows bilgisayarınızdan macOS ekosistemine adım atmak isteyenlerin karşılaşacağı zorlukları ve öğrenmesi gerekenleri sıraladık.

Windows’tan macOS’a geçiş yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Windows’tan Mac’e geçen kitle için kullanılan klavye kısayollarının Mac karşılıklarını öğrenmek için biraz zaman harcamak gerekiyor. Mac ve Windows klavyelerinde benzer tuşlarla birlikte farklı özel tuşlar da yer alıyor. Bu tuşların anlamları, kombinasyonları ve işlevleri de farklı olabiliyor.

Windows ile benzer kısayollar arasında kesmek için Komut-X kısayolu kullanılıyor. Kopyalamak için Komut-C, yapıştırmak için ise Komut-V kısayolu bulunuyor. Bir önceki komutu geri almak için Komut-Z ve bir belgede öğeleri bulmak veya Bul penceresini açmak Komut-F kısayolu olmak daha pek çok kısayolu videomuzda açıkladık.

Ayrıca macOS özelinde de pek çok kısayol yer alıyor. Emoji ve diğer sembolleri seçebileceğiniz Karakter Görüntüleyici’yi göstermek için Kontrol-Komut-Boşluk kısayolunu kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü veya kaydı almak isteyen kullanıcılar Kontrol-Komut-5 kısayolu ile gerçekleştirebilir. Finder’da yeni bir klasör oluşturmak için ise Shift-Komut-N kısayolu bulunmak üzere yeni kısayollar videomuzda yer alıyor.

MacBook’ların trackpad’i ve iMac’ler için ayrıca alacağınız Magic Mouse veya  Magic Trackpad‘lerde çeşitli Multi-Touch hareketleri bulunuyor. Kullanıcılar sağ tıklama yapmak istediğinde iki parmağıyla dokunması gerekiyor. Bir web sitesini veya PDF dosyasını büyütüp küçültmek için izleme dörtgenine iki parmağıyla iki kez dokunması yeterli olacak. Masaüstü ile tam ekran modundaki uygulamalar arasında geçiş yapmak için dört parmağınızla sola veya sağa kaydırabilirsiniz. Bunlar daha pek çok Multi-Touch kısayolu videoda bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz