Ana Sayfa Apple Apple Silicon’lu Mac’lerin Thunderbolt bağlantısıyla geleceği doğrulandı

Apple Silicon’lu Mac’lerin Thunderbolt bağlantısıyla geleceği doğrulandı

0

Apple’ın için Apple Silicon’lu Mac’leri konusunda pek çok belirsizlik bulunuyordu ve bunlar arasında, en çok Thunderbolt 3 desteği yer aldı.

Apple Silicon’lu Mac’lerde Thunderbolt 3 desteği bulunmayı sürdürecek

Apple’ın Apple Silicon Developer Transition Kit’inde Thunderbolt 3 bağlantısı bulunmaması soru işaretlerini artırdı. Apple, Apple Silicon ile gelecek Mac modellerinin Thunderbolt desteği barındırmayı sürdüreceğini doğruladı.

Bir Apple sözcüsünün The Verge’e yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaklaşık on yıl önce Thunderbolt’u geliştirmek için Intel ile iş birliğine gittiklerini ve kullanıcıların bu sayede hız ve esnekliğin tadını çıkardığını söyledi. Thunderbolt’un geleceğine bağlı kalacağını belirten şirket, Apple Silicon’lu Mac’lerde de bulunacağını belirtti.

Thunderbolt 3’ün arkasındaki teknolojiye sahip olan Intel, birkaç yıl önce yaygın olarak kullanılması için telifsiz hale getirdi. Apple da Thunderbolt 3 standardının geliştirilmesi konusunda Intel ile yakın bir şekilde çalıştı. Bu vesileyle teknolojinin Mac’lerde benimsenmesi için elinden geleni yaptı.

Bununla birlikte Thunderbolt standardı Intel dışındaki cihazlarında henüz kullanmadı. Intel dışındaki Apple Silicon’lu Mac’ler Thunderbolt 3 desteğine sahip ilk bilgisayarlar olacak. Bununla birlikte Thunderbolt 3 bağlantısı bulunan sınırlı sayıda AMD Ryzen anakartlar da bulunuyor.

Apple’ın bu açıklamasını yaptığı gün Intel, Thunderbolt 4 standardı hakkında bilgiler paylaştı. USB-C bağlantısı kullanmaya sürdürecek ve USB4 özelliklerini temel alacak olan Thunderbolt 4’ün ilk olarak önümüzdeki sene görülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz