Ana Sayfa App Store Apple geliştirici ekosistemi terimleri değişiyor

Apple geliştirici ekosistemi terimleri değişiyor

0

Daha geniş bir endüstri değişimini hedefleyen Apple geliştirici ekosistemi için belgelerde ve API’larda kapsayıcı olmayan dili alternatif terminoloji ile değiştirmeye çalıştığını duyurdu.

Apple geliştirici ekosistemi terimleri değişiyor

Altyapının büyük bölümlerinin yanıt olarak taşınması gerektiğinden işleri yeniden adlandırmak zaman ve çaba gerektiriyor. App Store’daki üçüncü taraf geliştiriciler için Apple, uygun olduğunda kodlarında kullanılan API’lerin adlarını değiştirecek ve bu da mühendislik işlerinin taşınmasını gerektirecek.

apple geliştirici ekosistemi

Dışlayıcı terminolojiye örnek olarak birincil kod bloğunu tanımlamak için “master” gibi bir isim kullanılması gösterilebilir. Apple’ın Xcode’daki kaynak kontrol özellikleri, Xcode 12 sürümünden başlayarak, varsayılan olarak ana kod bloğunu “main” olarak adlandırıyor.

Github ve diğer şirketler bu yılın başlarında benzer politika değişikliklerini açıklamıştı. Benzer şekilde Apple, olası ayrımcı çağrışımları ortadan kaldırmak için belgelerinde “beyaz liste” ve “kara liste” kullanımını “izin verilenler listesi” ve “reddedilenler listesi” şeklinde değiştiriyor. Bu ifadeler uzun süredir köklü teknik tanımlara sahip, ancak alternatif kelimelere geçmek karışıklık veya yanlış yorum olasılığını ortadan kaldırıyor.

Geliştiriciler; iOS 14, macOS Big Sur ve diğer yazılımların gelecekteki sürümlerinde yeniden adlandırılmış API’ların tanıtımını görebilirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz