Ana Sayfa Haberler COVID-19 için Apple, Google ve Microsoft’tan işbirliği

COVID-19 için Apple, Google ve Microsoft’tan işbirliği

0

Halk Sağlığı Laboratuvarları Birliği, virüsü içerme ve bölgesel çabaları desteklemeyi vaat eden bir sistem olan COVID-19 bildirim sistemi verilerini güvenli bir şekilde depolayacak ulusal bir sunucu oluşturmak için Apple, Google ve Microsoft ile birlikte ortaklık kurdu.

COVID-19 bildirim sistemi için Apple, Google ve Microsoft’tan işbirliği

Cuma günkü bir blog yazısında ayrıntılı olarak açıklanan proje, ABD için daha kapsamlı ve uyumlu bir bildirim sistemi geliştirmeyi hedefliyor.

covid-19 bildirim sistemi apple google microsoft

HSLB, kullanıcı irtibat izleme verilerini devlet kurumları tarafından çalıştırılan birden fazla bağlantısız sunucuda depolamak yerine, bu bilgileri ulusal bir sunucuda güvenli bir şekilde derlemeyi ve sunmayı teklif etti. Grup, etkilenen kullanıcıların anahtarlarını tek bir veritabanında depolamanın, çoğaltmayı ortadan kaldırdığını ve eyalet sınırları boyunca bildirimleri etkinleştirebileceğini belirtti. Ayrıca, HSLB’nin önerilen sunucusuyla entegre olan eyaletler ve bölgesel ajanslar, COVID-19 maruz kalma bildirimi uygulamalarını daha hızlı bir şekilde oluşturabiliecek.

Sistem, Apple ve Google‘ın Bluetooth iletişimiyle cihazlar arasında gönderilen geçici kimlikler oluşturmak için Yakınlık Bildirimi API‘sini uygulayacak. Anahtarları değiştirerek, Apple-Google sistemini entegre eden uygulamalar, kullanıcıları koronavirüs için testi pozitif olan kimselerle temas durumunu izleyip bilgilendirebilecek.

Bu sistem eğer eyaletlerde ve merkezlerde başarılı olursa, dünya genelinde farklı ortaklıklarla gerçekleştirilmesi mümkün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz