Ana Sayfa Haberler Kayıp Apple Watch nasıl bulunur?

Kayıp Apple Watch nasıl bulunur?

0

Apple Watch’unuzu kaybettiyseniz, geri alabilir veya en azından insanların size geri dönmesine yardımcı olabilirsiniz. Peki kayıp Apple Watch nasıl bulunur?

Kayıp Apple Watch nasıl bulunur? Neler yapılmalı?

Apple Watch‘ı ilk kez taktığınızda, bu konuda kendinize karşı bilinçli olabilirsiniz. Ancak alıştıkça, maliyetini de unutuyorsunuz ve sonra önemsememeye başlıyorsunuz.

Apple Watch’unuzu eviniz dışında herhangi bir yerde kaybediyor, unutuyor ya da koyduğunuz yeri hatırlamıyorsanız, bu duruma önlem olarak saatimizde Bul uygulamasını ayarlamamız gerekiyor.

Apple Watch’ta Bul uygulamasını kurma

  1. iPhone’unuzda Bul uygulamasını ayarlayın
  2. Ayarlar menüsünde adınıza dokunun
  3. Bulmak için kaydır
  4. iPhone’umu Bul özelliğini açın
  5. Çevrimdışı Bulma özelliğini etkinleştirin
  6. Ardından Son Konumu Gönder’i açmak için dokunun

Apple Watch üzerinde bu ayarları yapacak bir alan yok, ancak zaten bunlara ihtiyacınız yoktur. iPhone’unuzda Bul özelliğini açmak, Apple Watch’unuz için aynı özelliği otomatik olarak açar.

Apple Watch nasıl bulunur?

  1. iPhone’unuzda, Bul uygulamasını başlatın
  2. Zaten seçili değilse Cihazlar sekmesine dokunun
  3. Görüntülenen listede Apple Watch’unuza gidin

kayıp apple watch nasıl bulunur

Uygulama, Apple Watch’unuz için konum gösteren bir harita görüntüler. Apple Watch’unuz hücresel veri özelliğine sahipse, size mevcut konumunu gösterebilir. Hücresel veri özelliği yoksa, eviniz veya iş yeriniz gibi güvenilir bir Wi-Fi ağındaysa, nerede olduğunu görebilirsiniz.

Hücresel veri olsun ya da olmasın, saatin pili er ya da geç bitecek. Bu durum gerçekleştiğinde, Bul uygulaması size saatin en son nerede konum bilgisi gönderdiğini gösterecektir.

iPhone’unuzu da erişiminiz yoksa ya da kaybettiyseniz

  1. Herhangi bir tarayıcıdan icloud.com’da oturum açın
  2. iPhone Bul’u tıklayın
  3. Tüm Cihazlar açılır menüsünden Apple Watch’u seçin

kayıp apple watch nasıl bulunur

Oturum açıp saatinizi seçtikten sonra, eğer saatinizin yakınınızda olduğunu düşünüyorsanız Apple Watch üzerinden ses çalabilirsiniz. Eğer bilmediğiniz ve bulamayacağınız bir lokasyonda olduğunu düşünüyorsanız, Kayıp Modu‘na alıp saati bulan kişinin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilir, son olarak verilerim çalınmasın diyorsanız da Apple Watch’u uzaktan silebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz